Design interior pentru case de vis. Imagini care te vor inspira
Noțiunea de casă de vis are semnificații diferite pentru fiecare dintre noi. Pentru unii este o casă cu etaj, decorată în stil clasic și obligatoriu are o grădină imensă, în timp ce pentru alții este un penthouse de tip duplex amenajat în stil minimalist cu piese de designer. Cert este că nu există o rețetă pentru a realiza o casă de vis, totul este subiectiv și depinde foarte mult de gusturile, pasiunile și personalitatea celor care o locuiesc. Dacă în primul rând tu nu știi ce îți dorești, fie și numai la nivel de stare și ambianță, niciun specialist nu o să te poată ajuta. El are nevoie de o direcție, de un brief oricât de scurt și general ar fi el, pentru a avea un punct de pornire. Altfel va realiza o casă pe placul lui, dar nu neapărat și al tău, va fi casa lui de vis și nu cred că asta îți dorești.
Un design interior pe placul tău înseamnă o casă de vis
Dincolo de personalitatea și preferințele tale estetice există totuși câteva lucruri care te pot ghida în demersul tău pentru a obține o casă de vis. Practic este important să obții spații în care să te simți bine, să te relaxezi și în care să-ți facă mereu plăcere să petreci timp. O casă de vis, dincolo de amenajare, de piese de mobilier sau de tendințe în materie de design, trebuie să fie perfect funcțională, să se muleze stilului tău de viață și necesităților tale. Spre exemplu, dacă ai o colecție impresionantă de cărți, un living minimalist cu trei etajere suspendate pe un perete nu este tocmai ce-ți trebuie.
Idei pentru case de vis, în imagini
Ușa de la intrare în stil londonez
Creează o primă impresie bună încă de la început și vopsește ușa de la intrare într-o culoare îndrăzneață. Ușa de la intrare poate fi ea însăși o piesă de decor. Londra a dus asta la rang de artă în unele dintre cele mai frumoase și populare cartiere ale ei.
Stiluri decorative combinate
Nu spune nimeni că trebuie să urmezi o singură direcție de design, poți îmbina mai multe stiluri decorative care îți plac. Totul este să ai totuși o măsură a lucrurilor și să păstrezi un echilibru între elementele diferite. Poți opta pentru un finisaj industrial al pereților din cărămidă aparentă sau tencuială nefinisată, piese de mobilier retro și scaune vintage cu tapițerie din catifea.
Acordă atenție detaliilor
Adu viață unei case prin culoare, plante, decorațiuni și atenție pentru detalii. Plantele și florile fac o casă să arate primitor. Așază o pătură dintr-un material fin pe canapea, joacă-te cu pernele decorative, folosește unele de dimensiuni, culori și texturi diferite. Creează atmosferă și cu ajutorul lumânărilor parfumate, găsește aromele care îți plac și te relaxează sau te binedispun după o zi grea.
Lămpile pot face diferența
Lumina este extrem de importantă în orice spațiu, atât cea naturală cât și cea artificială. Iluminatul casei este de trei tipuri: general, ambiental și de accent. Fiecare dintre ele are rolul său bine definit și nu ar trebui să le neglijezi. Corpurile de iluminat pot aduce un plus de personalitate și pot fi chiar un punct de interes al camerei.
Pardoseala personalizată, importantă într-o casă de vis
Industria de design interior a evoluat foarte mult în ultimii ani tocmai pentru a le oferi oamenilor experiența de design pe care și-o doresc. Datorită tehnologiei există tot mai puține limitări în ceea ce privește o amenajare interioară și ar trebui să profiți de acest lucru. Dacă în urmă cu câțiva ani aveai un număr limitat de opțiuni pentru pardoseală, acum îți poți personaliza parchetul cu ajutorul tehnologiei digitale și poți obține un produs unicat. Digital Lab te ajută să te bucuri în același timp de calitățile extraordinare ale lemnului și de o pardoseală care să se integreze perfect în amenajarea casei tale.
Oricât de frumos ar fi amenajat un spațiu dacă nu este și ordonat nu vei obține efectul pe care ți-l dorești. Și aici nu-ți spun să renunți la cărți, reviste, decorațiuni sau alte elemente de decor. Păstrează-le doar pe cele de care ai nevoie cu adevărat și înconjoară-te numai de acele lucruri care îți plac.
Baia, decorată cât mai simplu
Nu neglija baia, nu sunt importante doar culorile și piesele sanitare alese, ai grijă să fie mereu ordonată. Fii atent și aici la detalii, păstrează prosoapele de mâini curate rulate frumos într-o coș sau o cutie și găsește loc pentru o plantă de mici dimensiuni, rezistentă la umezeală. Nu o aglomera cu tot felul de produse, cel mult poți păstra la vedere câteva dintre ele, cele care au un ambalaj frumos.
Dormitorul să fie pe gustul tău, dacă vrei o casă de vis
Un interior frumos amenajat nu înseamnă obligatoriu simetrie, mai ales dacă pe tine nu asta te caracterizează. Dormitorul matrimonial nu trebuie să aibă noptiere și lămpi identice ca să arate bine sau să se încadreze în standardul unei case de vis.
Zona de citit oferă o stare de bine
Chiar dacă spațiul este limitat, încearcă să găsești un colț, în living sau dormitor, în care să amenajezi o zonă de relaxare sau pentru citit. Va aduce un plus de valoare spațiului și ție îți va oferi mereu o stare de bine.
Natura este importantă în decor
Invită natura la interior și adaugă elemente naturale care să completeze și contrabalanseze formele minimaliste sau interioarele monocrome. Poate fi vorba de diverse plante sau câțiva butuci de lemn expuși în living într-o nișă.
Living personalizat
O casă de vis poate fi și aceea în care te implici până la ultimul detaliu și alegi să-ți pui cât mai mult amprenta personală asupra ei. Poți să-ți creezi propriile piese de mobilier din lemn sau alte elemente de decor. Pune-ți creativitatea la contribuție și desenează pe un perete lucrurile care te inspiră sau te motivează.
Dormitor alb-negru, de efect
Un dormitor nu trebuie neapărat să aibă nuanțe pastel sau accente de roz pudrat pentru a-ți oferi o stare de bine, necesară odihnei. Chiar și unul alb negru, decorat cu grijă și atenție la detalii, îți poate oferi aceeași stare.
Culori tari pentru living, dar cu măsură
Nu există reguli stricte în privința amenajărilor interioare, este important doar să menții un echilibru. Nu folosi mai mult de două culori tari, mai ales dacă ai de amenajat un spațiu mic.
Alege decorațiuni colorate
În cazul unei camere în care predomină albul sau alte nuanțe foarte deschise, poți adăuga mai multe accente de culori îndrăznețe la nivelul decorațiunilor, lumânări, perne, vaze sau alte piese.
O pată de culoare face minuni într-un decor gri
O casă de vis poate însemna și ceva diferit, nu neapărat un interior în stil clasic, în care totul este aranjat la milimetru, culorile sunt pastelate, iar mobilierul te costă mai mult decât casa. Dacă ești un spirit aventurier și îți plac spațiile eminamente masculine, poate te regăsești mai bine într-un interior în diferite tonuri de gri, în care bicicleta (principalul tău mijloc de transport) joacă și ea un rol important.
Nu uita, în primul rând că este casa ta, adaugă mereu un element surpriză care te reprezintă. Dacă ești o fire optimistă, spontană și amuzantă, amenajarea trebuie să fie în același ton. Așa că fii îndrăzneț, setează tu propriile tendințe în casa ta.