Design interior pentru case de vis. Imagini care te vor inspira

Noțiunea de casă de vis are semnificații diferite pentru fiecare dintre noi. Pentru unii este o casă cu etaj, decorată în stil clasic și obligatoriu are o grădină imensă, în timp ce pentru alții este un penthouse de tip duplex amenajat în stil minimalist cu piese de designer. Cert este că nu există o rețetă pentru a realiza o casă de vis, totul este subiectiv și depinde foarte mult de gusturile, pasiunile și personalitatea celor care o locuiesc. Dacă în primul rând tu nu știi ce îți dorești, fie și numai la nivel de stare și ambianță, niciun specialist nu o să te poată ajuta. El are nevoie de o direcție, de un brief oricât de scurt și general ar fi el, pentru a avea un punct de pornire. Altfel va realiza o casă pe placul lui, dar nu neapărat și al tău, va fi casa lui de vis și nu cred că asta îți dorești.

Un design interior pe placul tău înseamnă o casă de vis

Dincolo de personalitatea și preferințele tale estetice există totuși câteva lucruri care te pot ghida în demersul tău pentru a obține o casă de vis. Practic este important să obții spații în care să te simți bine, să te relaxezi și în care să-ți facă mereu plăcere să petreci timp. O casă de vis, dincolo de amenajare, de piese de mobilier sau de tendințe în materie de design, trebuie să fie perfect funcțională, să se muleze stilului tău de viață și necesităților tale. Spre exemplu, dacă ai o colecție impresionantă de cărți, un living minimalist cu trei etajere suspendate pe un perete nu este tocmai ce-ți trebuie.

Idei pentru case de vis, în imagini

Ușa de la intrare în stil londonez

Creează o primă impresie bună încă de la început și vopsește ușa de la intrare într-o culoare îndrăzneață. Ușa de la intrare poate fi ea însăși o piesă de decor. Londra a dus asta la rang de artă în unele dintre cele mai frumoase și populare cartiere ale ei.

Vopseste usa de la intrare intr-o culoare vesela pentru a avea o casa de vis - design interior poze

Ușa de la intrare poate fi o piesă importantă de decor pentru o casă de vis. Imaginea care te poate inspira

Stiluri decorative combinate

Nu spune nimeni că trebuie să urmezi o singură direcție de design, poți îmbina mai multe stiluri decorative care îți plac. Totul este să ai totuși o măsură a lucrurilor și să păstrezi un echilibru între elementele diferite. Poți opta pentru un finisaj industrial al pereților din cărămidă aparentă sau tencuială nefinisată, piese de mobilier retro și scaune vintage cu tapițerie din catifea.

Elementele de design interior pot fi combinate, dar cu măsură, ca sa obțtii un design interior potrivit unei case de vis

Îmbină stiluri diferite de design interior, pentru a obține casa de vis pe care ți-o dorești

Acordă atenție detaliilor

Adu viață unei case prin culoare, plante, decorațiuni și atenție pentru detalii. Plantele și florile fac o casă să arate primitor. Așază o pătură dintr-un material fin pe canapea, joacă-te cu pernele decorative, folosește unele de dimensiuni, culori și texturi diferite. Creează atmosferă și cu ajutorul lumânărilor parfumate, găsește aromele care îți plac și te relaxează sau te binedispun după o zi grea.

Foloseste elemente decorative: paturi, plante, lampi, covoare de design pentru o casa de vis - imagine cu design interior de dormitor

Creează atmosferă și confort, cu elemente decorative interesante, care te vor ajuta să ai o casă de vis

Lămpile pot face diferența

Lumina este extrem de importantă în orice spațiu, atât cea naturală cât și cea artificială. Iluminatul casei este de trei tipuri: general, ambiental și de accent. Fiecare dintre ele are rolul său bine definit și nu ar trebui să le neglijezi. Corpurile de iluminat pot aduce un plus de personalitate și pot fi chiar un punct de interes al camerei.

Lămpi în bucătărie, pentru un design interior de casă de vis - poza

Alege corpuri de iluminat în ton cu designul interior, pentru a avea o casă de vis

Pardoseala personalizată, importantă într-o casă de vis

Industria de design interior a evoluat foarte mult în ultimii ani tocmai pentru a le oferi oamenilor experiența de design pe care și-o doresc. Datorită tehnologiei există tot mai puține limitări în ceea ce privește o amenajare interioară și ar trebui să profiți de acest lucru. Dacă în urmă cu câțiva ani aveai un număr limitat de opțiuni pentru pardoseală, acum îți poți personaliza parchetul cu ajutorul tehnologiei digitale și poți obține un produs unicat. Digital Lab te ajută să te bucuri în același timp de calitățile extraordinare ale lemnului și de o pardoseală care să se integreze perfect în amenajarea casei tale.

Oricât de frumos ar fi amenajat un spațiu dacă nu este și ordonat nu vei obține efectul pe care ți-l dorești. Și aici nu-ți spun să renunți la cărți, reviste, decorațiuni sau alte elemente de decor. Păstrează-le doar pe cele de care ai nevoie cu adevărat și înconjoară-te numai de acele lucruri care îți plac.

Pardoseala în dormitor - un design interior frumos si o casa de vis, în alb și auriu

Personalizează-ți parchetul pentru un design interior de vis și o casă care să emane stilul tău personal

Baia, decorată cât mai simplu

Nu neglija baia, nu sunt importante doar culorile și piesele sanitare alese, ai grijă să fie mereu ordonată. Fii atent și aici la detalii, păstrează prosoapele de mâini curate rulate frumos într-o coș sau o cutie și găsește loc pentru o plantă de mici dimensiuni, rezistentă la umezeală. Nu o aglomera cu tot felul de produse, cel mult poți păstra la vedere câteva dintre ele, cele care au un ambalaj frumos.

Baie frumos decorată, demnă de o casă de vis, cu un design interior simplu - poza

Baia este foarte importantă într-o casă de vis. Nu o aglomera, ci alege un design interior cât mai simplu

Dormitorul să fie pe gustul tău, dacă vrei o casă de vis

Un interior frumos amenajat nu înseamnă obligatoriu simetrie, mai ales dacă pe tine nu asta te caracterizează. Dormitorul matrimonial nu trebuie să aibă noptiere și lămpi identice ca să arate bine sau să se încadreze în standardul unei case de vis.

Dormitor în culori pastel - design interior mixt într-o casă de vis - poze

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere ale unei case

Zona de citit oferă o stare de bine

Chiar dacă spațiul este limitat, încearcă să găsești un colț, în living sau dormitor, în care să amenajezi o zonă de relaxare sau pentru citit. Va aduce un plus de valoare spațiului și ție îți va oferi mereu o stare de bine.

Spațiu de citit în sufragerie, decorat frumos, într-o casă de vis, cu design interior interesant

Așa ar putea arăta spațiul tău de relaxare sau de citit – un colțișor de vis din casa pe care ți-o dorești

Natura este importantă în decor

Invită natura la interior și adaugă elemente naturale care să completeze și contrabalanseze formele minimaliste sau interioarele monocrome. Poate fi vorba de diverse plante sau câțiva butuci de lemn expuși în living într-o nișă.

Plante și butuci decorativi în livingul unei case de vis

Din decorul unei case de vis nu pot lipsi plantele, așa că dacă redecorezi ia asta în considerare

Living personalizat

O casă de vis poate fi și aceea în care te implici până la ultimul detaliu și alegi să-ți pui cât mai mult amprenta personală asupra ei. Poți să-ți creezi propriile piese de mobilier din lemn sau alte elemente de decor. Pune-ți creativitatea la contribuție și desenează pe un perete lucrurile care te inspiră sau te motivează.

Living de vis în culori calde și un perete personalizat

Fii creativ și pune-ți amprenta asupra designului interior. Doar așa poți avea casa la care visezi

Dormitor alb-negru, de efect

Un dormitor nu trebuie neapărat să aibă nuanțe pastel sau accente de roz pudrat pentru a-ți oferi o stare de bine, necesară odihnei. Chiar și unul alb negru, decorat cu grijă și atenție la detalii, îți poate oferi aceeași stare.

Dormitor în alb și negru, design interior elegant într-o casă de vis - poze

Dacă vrei o casă frumoasă, cu un design pe gustul tău, nu te feri nici de culori precum alb și negru

Culori tari pentru living, dar cu măsură

Nu există reguli stricte în privința amenajărilor interioare, este important doar să menții un echilibru. Nu folosi mai mult de două culori tari, mai ales dacă ai de amenajat un spațiu mic.

Desgin intrior în culori tari, în casa visurilor tale

Culorile tari pot da un plus de personalitate designului interior, însă nu trebuie să exagerezi

Alege decorațiuni colorate

În cazul unei camere în care predomină albul sau alte nuanțe foarte deschise, poți adăuga mai multe accente de culori îndrăznețe la nivelul decorațiunilor, lumânări, perne, vaze sau alte piese.

Living cu decorațiuni în diverse culori, pentru o casă de vis

Alege decorațiuni în culori, pentru un spațiu cald și primitor

O pată de culoare face minuni într-un decor gri

O casă de vis poate însemna și ceva diferit, nu neapărat un interior în stil clasic, în care totul este aranjat la milimetru, culorile sunt pastelate, iar mobilierul te costă mai mult decât casa. Dacă ești un spirit aventurier și îți plac spațiile eminamente masculine, poate te regăsești mai bine într-un interior în diferite tonuri de gri, în care bicicleta (principalul tău mijloc de transport) joacă și ea un rol important.

Cameră în tonuri de gri cu o pată de culoare galbenă - design interior inspirat pentru o casă de vis

Scoate din anonimat un design interior în tonuri de gri, cu accente discrete în culoarea preferată. Vei obține un efect elegant, demn de o casă de vis

Nu uita, în primul rând că este casa ta, adaugă mereu un element surpriză care te reprezintă. Dacă ești o fire optimistă, spontană și amuzantă, amenajarea trebuie să fie în același ton. Așa că fii îndrăzneț, setează tu propriile tendințe în casa ta.